Ventilatie | Johan Wilgenburg Installatiebedrijf

VOOR EEN GEZOND KLIMAAT

Ventilatie

In elk huis is goede ventilatie belangrijk. U creëert een gezond binnenklimaat en voorkomt problemen als gevolg van vocht en schimmel. Daarnaast bespaart u op energiekosten.
Ventileren in uw woning of op kantoor is iets waarover nogal wat misverstanden bestaan.

Veel mensen denken dat een tijdje het raam openzetten voldoende is. Niets is echter minder waar. Na een half uurtje is de frisse lucht namelijk verdwenen en hopen vocht, CO2 en andere stoffen zich weer in de woning of het kantoor op. Dit kan leiden tot diverse klachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma en allergische reacties.

Voor een gezonde leefomgeving en betere werkprestaties is het nodig om 24 uur per dag te ventileren.

Mechanische en gebalanceerde ventilatie
Vanaf de jaren zeventig zijn steeds meer nieuwe woningen voorzien van mechanische ventilatie. Hierbij voert een ventilator de binnenlucht continu naar buiten af en draait de ventilator continu.

Tegenwoordig zijn nieuwe woningen vaak uitgerust met gebalanceerde ventilatie. Daarbij wordt verse buitenlucht mechanisch ingevoerd en de binnenlucht mechanisch afgevoerd. De aanvoer en de afvoer zijn daarbij in evenwicht (‘balans’).
Wij kunnen u adviseren over de diverse (mechanische) ventilatiesystemen en deze aanleggen, eventueel gecombineerd met een warmte-terugwinunit.
CONTACTGEGEVENS

Installatiebedrijf Johan Wilgenburg

Neem contact met ons op:
0594-507300

www.johanwilgenburg.nl

info@johanwilgenburg.nl

LOCATIE

Centraal in het Westerkwartier
SOCIAL MEDIA

Volg onze activiteit op social media

Wij zijn actief in onder meer Niekerk, Oldekerk, Sebaldeburen, Grootegast, Zuidhorn, Noordhorn, Grijpskerk, Boerakker, Leek, Marum en Groningen.